Vaku reflektor

Nemrégiben a zsibpiacon belebotlottam egy aránylag nagy teljesítményű Bowens Mono 400D stúdióvakuba. Meg is vettem, hiszen ekkora teljesítményűek a mostani vakujaim is és mint tudjuk, fényből sohasem elég. A Bowens cég rendszerteremtő volt, hiszen Ők fejlesztettek ki egy bajonett rendszert, aminek a segítségével rengeteg féle kiegészítőt tudunk csatlakoztatni a vakufejekhez, pl. szoftbox, szűkítő, méhrács, stb.


Új szerzeményem, sajnos még a rendszeresített bajonett előtti lehet, így a meglévő szoftboxaimat, beautydish-t nem tudom rárakni - mivel ezen a vakun két csavaros fül tartja a kiegészítőket egy viszonylag nagy átmérőjű - 150mm-es belecsúsztatható körben. Így marad a barkácsolás, miután letisztítottam a piac porát elkezdtem hozzá kitalálni egy reflektort, amivel irányítani lehet majd a vaku villanását.

 150mm-es csatlakozó kör a rögzítő fülekkel.
Szerencsére ernyőnek van furat a foncsor alsó felén, így azt is lehet majd használni

Nem kellett túl sokáig agyalnom rajta, hogy miből lehetne készíteni egy kör alakú reflektort, minimális költségvetésből. Egy rozsdamentes lemez keverőtál tökéletes a célnak!

A tálra alkoholos filccel megrajzoltam a vágási vonalakt

Dremel mini vágókoronggal gyorsan megy a vágás

Meghagytam "+" alakban a negyedeket, ott tartanak majd a vaku fülei

Kihajtogattam a lemezeket

 A végüket levágtam, majd visszahajtottam a lemezt, így a vékony
anyagvastagság és a merevsége erősebb lett

Vakura felcsúsztatva a kivágott keverőtál - amit innentől reflektornak hívnak

Nem egy szépségdíjas megoldás, de a feladatát tökéletesen ellátja!

Megjegyzések

  1. Ez is egy több évtizedes rendszer, jellemzően a negyteljesítményűek tartoznak/tak ide. Nekem volt egy 1200 Ws-osom, sok kiegészítővel. Az adapter elég drága hozzá.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése