2011. január 28., péntek

Egy élet

Még valamikor 2006. februárján készítettem fényképet egy tanyáról. Azóta évek teltek el és időnként újabb és újabb képek születtek ugyanonnan, ugyanakkora gyújtótávolsággal, ugyanarról a tanyáról.
Most 2011. január van. Nem lesz többé fénykép erről az "épületről". Miért raktam macskakörömbe az épület szót? Mert azzal, hogy a tető beszakadt és az oldalai bedőltek és elkezdték elbontani a romokat egy élet - életforma is eltűnik.
Szinte minden nap néztem a kis takaros tanyát, ahogy jöttem-mentem a munkahelyemre. Figyeltem a felhőzetet, fényviszonyokat, a megújuló környezetét, a ciklust ahogy telnek az évek.
Kicsit szomorú vagyok mert tudom, napról napra kevesebb látszik majd a hajdani "birodalomból" és az emlékek is vele fognak fakulni. Viszont szerencsésnek érzem magam, hogy számos fényképet készítettem és így talán marad valami a múltunkból hátra.
Így köszönöm, hogy hajdanán ez a tanya erősítette bennem a fotózást iránti szeretetet, arra a 2006-ban készült képre mindig szívesen gondolok majd!
Tegnap elkészült a sorozat utolsó képe...

Az első és második kép Az I. Kecskeméti Fotószalon tárlatán is látható volt. Talán majd egyszer az egész sorozat kiállításra kerül valamikor.

U.i.: a tanyán élt néniről készült fotóriport itt található!