2010. szeptember 19., vasárnap

Portré fotózás és retusálás - Kriszta

Végre felavattam a padlás-műtermemet. Az utolsó ezzel foglalkozó bejegyzés óta finomítottam még a világításon. Felkerült segédfénynek két reflektor, ami világítja az egész teret, illetve felraktam még jobbról-balról fénycsöves armatúrákat.
Még mindig tesztelési fázisban vannak a fényforrások, itt az elhelyezésükre gondolok elsősorban.
Feleségem kapott ajándékba valamelyik ismerősünktől egy "retrós" és egy párducmintás felsőt, így kis rábeszélés után felcsaltam őt egy kis fotózásra.


Itt az összes fény hátulról jött, csak egy derítőlap volt szemből-oldalról lerakva.


Úgy gondoltam, hogy ezen a képen mutatom be az utómunkát. Minimális eltéréssel ugyanazokat a retusálásokat hajtottam végre mindkét képen, de itt szűkebb a képkivágás és jobban látszódnak a részletek.

Fekete háttér előtt készült a felvétel. A fő fényt a modell feje előtt-fölött elhelyezett szoftbox adta. Ez a fényt ezüst derítőlappal lett visszatükrözve alulról, amit a modell tartott a kezében, egy bárszéken ülve.
Az oldalsó fénycsöves armatúrák csak kitöltőfényként szerepelnek, az elülső két reflektor pedig segédfények, fókusz állításhoz. Ezeknek a fénye nem befolyásolja a téma megvilágítását.

Az utómunkának a bemutató filmjében a munkafolyamat elejét lerövidítettem. A bőrhibák, ráncok eltüntetése "opcionális", mindenki annyit használ belőle amennyit akar (csak pár jellegzetes mozzanatot mutatok belőle), így egy nemes mozdulattal átváltok menet közben a már előre elkészített, sima arcbőrű változatra.A videó 480P változatban és teljes képernyőn nézve ad igazán információt!