Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 8, 2011

Tamás - Portré

Kép
Már hónapokkal ezelőtt megígértem Tamás barátomnak -aki szintén fotózik-, hogy készítek róla fényképeket. A képek elkészítése főleg azért csúsztak ezidáig, mert modellem testépítő edzéseket tart és most érezte úgy, hogy van is mit fotóznunk. Férfi portrénál a keményebb fény jobban érvényesül, illetve az oldalról való megvilágítás surlófénye az izomzatot jobban kiemeli.
Ennek megfelelően a képeket jóformán egyforma fénybeállítások mellett csináltuk: háttérben fekete vászon, jobbról vaku ezüst ernyővel, melynek a fényét balról nagy ezüst derítőlap verte vissza. Ahhoz, hogy ezeknek az oldalról érkező fényeknek ne legyen középen túl sötét árnyéke, szemből erősen visszafogott derítővakut használtam diffúzorral kombinálva. A hajfényt egy újabb vaku adta. Elég sok képet készítettünk én ebből kiragadtam jópárat:
Sajnos elég hűvös volt a padlás-stúdiómban, de Tamás egész jól viselte a kb. 10-15 fokos hőmérsékletet. A képeken jól látszik, hogy barátom jóformán az egész ruhatárát hozta magával, így…