2010. július 14., szerda

Dia

A napokban Laci barátommal beszélgettünk MSN-en keresztül. Mondta, hogy lányokat akar fotózni délután és hogy tartsak vele. Erre nagyon nehéz lett volna nemet mondani, így egyeztettünk is: 2 modell, 2 fotós. Az egyikőjükért én mentem 18:00 órára és örömmel láttam az első pillanatban, hogy egy fiatal nagyon csinos lányról készíthetek majd fényképeket.
Ki is mentünk a Szarvas Kastély felé egy romos épület mellé, ami sajnos nem volt valami jó választás. Nagyon-nagyon sok szúnyog volt, úgyhogy kb. 10 perc alatt elegünk lett a vérszívókból. Ezután gondoltam erdősebb terület felé megyünk, ezért elindultunk a Pálfája tölgyesei felé. Itt szerencsére hűvösebb is volt és jóval kevesebb szúnyoggal találkoztunk. Aznap kb. 80 képet készítettem Diáról, amiből 8 db tetszett meg. Kicsit sebtiben fotóztam, nem úgy ahogy szerettem volna (a kivitt derítőlapokat sem használtam) illetve mire kiértünk az erdőbe, ahol amúgy is árnyékos kevesebb fénnyel lehet csak dolgozni, már közeledett a napnyugta.


Ezek a fényképek tetszettek meg és fel is dolgoztam őket. Kétféle optikák használtam: a 70-200F4/L és a fix 50mm-est. A külső vakun (Metz 48 AF-1) a saját készítésű derítőlap volt felrakva. Utómunkát a RAW megnyitás után, főleg az arcbőr simításával történt, (dicséret Diának, mert nagyon szép volt a sminkje) valamit az alapvető görbék beállításával. A High Key stílusú képnél a középtónust felvittem (Levels), a görbe (Curves) segítségével kontrasztosítottam egy nagyon enyhe S alakkal, de ami talán a legjobban adja a világos színvilágot az a fekete-fehérré konvertálásnál  a Piros szűrő használata (Red filter).

A képeken látszik, hogy a friss ismeretség és a szúnyogsereg az első két fotóra rányomta a bélyegét. Később amikor már kezdtünk összehangolódni és mindketten kezdtünk feloldódni (és a szúnyogokból is kevesebb volt) már jobb képek készültek.
Remélem legközelebb onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk és még lazább-kreatívabb portrékat is sikerül összehoznunk!
Köszönöm szépen, Dia!