Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 10, 2010

Deviate

Kép
A múltkor jól bevált világítást újból összeállítottam. Jelentősen gyorsabban sikerült mindent a helyére rakni, főleg hogy a háttér karnisra való rögzítéséhez vettem 4db enyvezéshez használt erős, rugós csipeszt - így könnyebb volt felerősítenem. Barátom kért meg, hogy készítsünk róla pár portrét, amit majd fel tud használni a későbbiekben is. Összesen kb. 50 kép készült, ebből számomra 2-3 db van ami tetszik is.
Ennél a képnél különösebb utómunka nem történt, a RAW konvertálás után szinte csak a pulóverre raktam egy kis fényt Quick Mask segítségével. A bal vállon igazítanom kellett mert nagyon lógott, így a Filter/Liquifi segítségével könnyen korrigálni tudtam.
A másik kép ami nekem tetszett már több utómunkával készült: Egy kis retusálás után (nyaklánc kivillanás), a szemeket kiemeltem, majd egy új réteget készítettem, abból a célból, hogy az arc bal oldalát sötétítsem kicsit. Nagyméretű fekete ecsettel befestettem a kép bal oldalát és a réteg stílusát átraktam Multiplay-ra. Fehérrel viss…