2010. február 10., szerda

Deviate

A múltkor jól bevált világítást újból összeállítottam. Jelentősen gyorsabban sikerült mindent a helyére rakni, főleg hogy a háttér karnisra való rögzítéséhez vettem 4db enyvezéshez használt erős, rugós csipeszt - így könnyebb volt felerősítenem.
Barátom kért meg, hogy készítsünk róla pár portrét, amit majd fel tud használni a későbbiekben is.
Összesen kb. 50 kép készült, ebből számomra 2-3 db van ami tetszik is.

Ennél a képnél különösebb utómunka nem történt, a RAW konvertálás után szinte csak a pulóverre raktam egy kis fényt Quick Mask segítségével. A bal vállon igazítanom kellett mert nagyon lógott, így a Filter/Liquifi segítségével könnyen korrigálni tudtam.

A másik kép ami nekem tetszett már több utómunkával készült:
Egy kis retusálás után (nyaklánc kivillanás), a szemeket kiemeltem, majd egy új réteget készítettem, abból a célból, hogy az arc bal oldalát sötétítsem kicsit. Nagyméretű fekete ecsettel befestettem a kép bal oldalát és a réteg stílusát átraktam Multiplay-ra. Fehérrel visszaszíneztem a fület és a kabát gallérját, hogy a körvonalak megmaradjanak. A következő réteggel még egy kis fényt adtam a kabátra és végül az egész képre egy kis kontrasztot adtam.
A pólón a felírat lényeges volt, mivel a haverjával zenéket kevernek és ez a nevük.

A harmadik kép az "Arab kiscserkészes" lett:
 
Itt az utómunka nem túl bonyolult: az alapkép van duplikálva, majd erre Image/Adjustments/desaturate színlehúzás után a réteg tulajdonságát Multiplay-ra raktam át.

Nyers alapképek:
Feldolgozott képekből összerakott sorozat (egyik képet cseréltem, mert a kompozícióhoz így jobban illik):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése