Genesis - Sebastiao Salgado

2017. november 11-én a kiállítás utolsó előtti napján sikerült eljutnom egy ma is élő fotós legenda, Sebastiao Salgado kiállítására a Műcsarnokba.Korábban már láttam a "Föld sója" című dokumentumfilmet, amely Salgado - "Genesis" fotósorozatáról is szólt. Amikor megtudtam, hogy egy egész nagy tárlatot rendeztek be a fekete-fehér fényképeiből, azonnal felkeltette az érdeklődésemet.


Nagyon tetszettek a képek, amelyeknek szinte az egész épületet berendezték. A képek tematikát is követtek, földrészekre voltak felosztva a termek.
A fényképeket nézegetve természetesen voltak olyanok is, amin gyorsabban átsiklik az ember, de a többségük megfogja a nézőt.
Olyan érzésem volt a kiállítás után, mintha egy másfél órás színvonalas fekete-fehér National Geographic filmet néztem volna meg óriási kivetítőn.
A fényképek tónusai a végletekig ki voltak húzva és ezért kissé drámai képi világgal rendelkeztek a fotók - nekem tetszenek.
Fantasztikus élmény volt ilyen képek között sétálni és nézelődni!

Aki teheti, keressen rá Salgado életét bemutató "The salt of earth" dokumentum filmre, megér egy teljes estés kikapcsolódást!

Megjegyzések