2017. november 12., vasárnap

Genesis - Sebastiao Salgado

2017. november 11-én a kiállítás utolsó előtti napján sikerült eljutnom egy ma is élő fotós legenda, Sebastiao Salgado kiállítására a Műcsarnokba.Korábban már láttam a "Föld sója" című dokumentumfilmet, amely Salgado - "Genesis" fotósorozatáról is szólt. Amikor megtudtam, hogy egy egész nagy tárlatot rendeztek be a fekete-fehér fényképeiből, azonnal felkeltette az érdeklődésemet.


Nagyon tetszettek a képek, amelyeknek szinte az egész épületet berendezték. A képek tematikát is követtek, földrészekre voltak felosztva a termek.
A fényképeket nézegetve természetesen voltak olyanok is, amin gyorsabban átsiklik az ember, de a többségük megfogja a nézőt.
Olyan érzésem volt a kiállítás után, mintha egy másfél órás színvonalas fekete-fehér National Geographic filmet néztem volna meg óriási kivetítőn.
A fényképek tónusai a végletekig ki voltak húzva és ezért kissé drámai képi világgal rendelkeztek a fotók - nekem tetszenek.
Fantasztikus élmény volt ilyen képek között sétálni és nézelődni!

Aki teheti, keressen rá Salgado életét bemutató "The salt of earth" dokumentum filmre, megér egy teljes estés kikapcsolódást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése