Üveg negatívok az 1930-as évekből

Szert tettem jópár régi üvegnegatívra az 1930-as évekből. A múltkoriban épített világító asztalom nagy segítséget nyújtott a digitalizálásban.
Egyesével rakosgattam az üveglapokat a világító mattüvegre és a tükörreflexes fényképezőgépemmel egyesével befényképeztem őket.


A fényképezőgép közvetlenül össze volt dugva a számítógéppel, így az exponálás egérrel történt, illetve élő képen láttam, hogy a képkivágásban jó helyre kerüljön a negatív. Másik előnye ennek a munkafolyamatnak, hogy a fényképezőgép közvetlenül a számítógépre menti a képeket.

Ezután utómunkával fordítottam át a képeket pozitív képekké.
Sajnos a negatívok némelyike nagyon rossz állapotban van. Szinte mindegyiküknek a szélén van már ezüstkiválás, amely az ezüst degredációja okoz - ez nem visszafordítható folyamat. Illetve a szakszerűtlen tároláskor valószínűleg beázhatott sok fénykép és a zselatin kötőanyag tönkrement, a gombásodás is megjelent.

Megjegyzések

 1. Szuper! Tudod kik vannak a fotókon?
  Üdv: Zov

  VálaszTörlés
 2. Ez a kép meglepően jó minőségű. Nagyon érdekes dolgokkal foglalkozol.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem a régi fényképeket, pici kapuk a múltba!

   Törlés
 3. Szia Krisztián!
  Nagyon jók a képeid,nekem is vannak üvegnegatívjaim kb 100 darab,nagyon jó állapotban.Kérdésem az hozzád hogy kb mennyit érhet pénzbe? Graf Zeppelinem is megvan eredeti 1931-es eredeti amatőr foton szerinted mennyit érhet ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ismeretlen, ezt a beszélgetést nem a naplóm keretein belül kellene folytatnunk. Ha van facebook elérhetősége, onnan tud üzenetet küldeni és beszélgethetünk róla.

   Törlés
  2. Kedves Krisztián! Köszönöm szépen a válaszodat,de sajnos nincs facebook elérhetőségem,csak email címem.gizus4@freemail.hu

   Törlés

Megjegyzés küldése