Diána és Gergő esküvője - panorámakép



Klikk a kép jobb felső sarkára a teljes mérethez, illetve az egérrel a képet fogva körbe lehet nézni a fényképen!

Előre is elnézést kérek az esetleges hibákért a panorámakép illesztéseinél felmerülő "torzulásokért" (bár én már nem találtam), de ez a kép a csodával határos módon sikerült!

Technikai adatok: 12 kép, 17mm nagylátószögű optika, iszonyat kevés fény - ISO800, vaku mennyezetről derítve, asszimetrikus körben állva, bemozduló násznép kíséretében... :-)

Megjegyzések

  1. Ez remek. Ilyent még nem láttam, hogy embercsoportról panorámát készítsen valaki. Sehol nem látok illesztési hibát.

    VálaszTörlés
  2. Helló, már jó rég óta olvasgatom blogodat, bár az utóbbi időben otthon készített nagyformátumú fotómasinákkal foglalkozol, ami tőlem messze áll (otthoni barkács ilyen szintű része), de mégis minden cikkedet nagy átéléssel olvasom és várom a következőt. Mit ad Isten egy pár napja gondolkodtam, hogy kéne készítenem egy mozgó panorámaképet és tessék te elkészítetted. Mikor megláttam, utánanéztem, de magyar leírásokat nem nagyon találtam, ezért gondoltam írok Neked, hogyha lennek kedved, időd, türelmed akkor készíthetnél egy videó tutorialt, vagy egy leírást hogy hogyan is készül egy ilyen panorámakép. Maga a panorámakép készítésével nincsen gond, cs a mozgatás, vagyis a teljes körbefordulás a kérdés. Hát körülbelül ezért írtam most. Természetesen ha nincs időd, kedved, vagy csupán csak nem szeretnéd megmutatni megértem. Igy is nagy köszönet a cikkekért és további szép fényeket.

    Maradok tisztelettel
    dddfoto

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Mozgó panorámakép készítésére rengeteg szoftver létezik. Ami számomra a "problémát" jelentette, hogy az elkészült képet hogyan integráljam be a blogomba! Képet könnyű beszúrni, de az nem lesz mozgatható - így egyértelmű a kérdésre a válasz: valamilyen flash alapú képfeldolgozás kell, ami lehetőleg feltölthető egy szerverre - ahonnan majd be lehet illeszteni az oldalamra és az sem árt ha ingyenes. Hosszas keresgélés után találtam a fent alkalmazott eljárásra (olyannyira sokáig tartott, hogy ráadásul a letöltött ingyenes programok valamelyikében olyan vírus volt, hogy a gépemet újra kellett telepítenem!)

      Egy szó mint száz, nézd meg a http://www.dermandar.com oldalt, ahol regisztráció után 3 lépésből ingyenesen elkészíthetsz hasonló panorámaképet, mint amit én is csináltam! Annyira egyszerű, hogy tutorialt sem igényel! 8-)
      Az itt elkészült panorámaképet nem tudod a gépedre letölteni hanem az ingyenesen regisztrált mappádba kerül, de e-mailban, vagy weboldalra könnyen beszúrható és meg tudod mutatni másoknak is.

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a gyors és kimerítő válaszod.

      Törlés
    3. Cool, nekem már meg sem kellett kérdeznem :) Már régóta várják a panoim, hogy megmutassák őket :)

      Törlés

Megjegyzés küldése