2011. november 6., vasárnap

Zenit

Miután az előző bejegyzésben írt Praktica-t visszaszolgáltatom a gazdájának, felmerült bennem, hogy beszerzek valami hasonló analóg tükrös gépet.
Délelőtt ki is mentem a családommal a bolhapiacra.
A kacatok bejárása közben ráakadtam egy Zenit E-re, melyet kis alkudozás után meg is vettem. Nagy meglepetésemre még működik a belső fénymérője is, amely egy ilyen jószágnál már szinte a csodával határos. (Utánanézve a gépnek, a Moszkvai olimpia alkalmával adták ki 1979-1980-ban .)

Mivel a délutánt kis kirándulással akartuk folytatni, így áldottam az előrelátásomat, hogy még a reggel a kabátom belső zsebébe raktam egy ezer éves, még kézzel feltöltött orsójú filmet. A fényképezőgép kis tanulmányozás után (ISO beállítás, fénymérő működése, blende, záridő) bele is raktam a gépbe.
Ahogy hazaértünk késő délután, rögtön mentem a hívótankért, 7 perc hívás, öblítés, 7 perc fixálás, sok öblítés, szárítás, hatosával felvágás, szkennelés, photoshop:


A régi filmen az emulzió finoman szólva tönkrement, de azért a szkennelés után még pár képbe sikerült életet lehelni. Ennek ellenére azért lett jópár értékelhető fénykép is!

3 megjegyzés:

  1. Remek időutazás! Nagyon hangulatos, "múltidéző" képek.

    VálaszTörlés
  2. Sőt! Vannak közte kimondottan jó képek szerintem. Gratula.

    VálaszTörlés