2011. augusztus 8., hétfő

Lóször ékszer

Hétvégén volt egy kisebb munkám, lószörből készült egyedi ékszereket fotóztam.
A megrendelő szerette volna, ha az árnyékok is látszanak - ahogy a finom csomózáson átüt a fény. Ennek megfelelően két fényforrást használtam: egy keményebb ezüst ernyőt főfénynek jobbról és egy szoftboxot balról, hogy kicsit derítsen a sötét részeken.
Lóször ékszereket hogyan fotózzak? Mi illik hozzá? Természetazonos környezetbe ültettem első körben az ékszereket. Többféle kompozícióval egy farönkre  raktam őket, méretarányként pedig egy búzakalászt és pipacs gubóját használtam.
A szürke alap és az erezet jó alapnak bizonyult, de túl erős is egyben. Nagyon látványos, de kissé elnyomja az ékszerek finomságát.
Úgyhogy finomabb, lágyabb, nőiesebb alapot kerestem, amit meg is találtam egy fehér selyemben. Fokoztam még a látvány - természetazonos közegként kardvirágot raktam az ékszerek mellé. A kardvirág és a selyem szőttese adja a méretarányt.
Ugyanezt a képsorozatot fehér virággal is megcsináltam.
Ezek után próbáltam "kreatív" képeket kis készíteni, kis mélységélességgel, érdekesebb nézőpontból.
Végül utómunkával szinte csak annyit kellett csinálnom, hogy az ékszereken található ezüst golyókat quick mask segítségével fekete-fehérré tettem, mivel tükröződött bennük a környezet és a mellettük található arany golyók.
Játszhattam volna még árnyékokkal, fényekkel, de most ennyire tellett. A megrendelőnek tetszettek a képek és ami a leglényegesebb egy kis pénzt is kerestem.

2 megjegyzés:

  1. Az első képek is jó próbálkozások, de valahogy nincsen terük. Az utolsó három kép viszont nagyon jó lett, valóban kedvet csinál az ékszerekhez.

    VálaszTörlés
  2. Az első képek a kötelező körök, mit meg kell futni. Látszódjon minden, éles legyen, meglegyen az egész szett, szinte "műszaki" dokumentáció. Ez után már lehet kedvcsináló fotókat is készíteni...

    VálaszTörlés