Krisz Angels

ISO400,  F4, 1/250, 50mm-es optika

Charlie angyalai című film ihlette ezt a képet, amely jelentősebb felkészülés és hatalmas beruházások nélkül, aránylag gyorsan elkészíthető.
A feleségem vett pár új ruhát, így gyorsan előkaptam a fényképezőgépet, ahogy próbálgatta az új szerzeményeket. A testhez simuló fekete ruha láttán, eszembe jutott a bevezetőben írt film így a teraszajtó elé állítva készítettem pár felvételt.
Igazság szerint a fényképezőgépet nem nagyon kellett állítgatnom, mivel az automata fénymérést becsapta a külső fény, így a test kontúrvonalai szépen kirajzolódtak. Ilyenkor jó ha a fotós már előre tudja, hogy mit is szeretne és hogy mit tud megvalósítani utómunka segítségével.

A fotót megnyitva a RAW konvertálásnál már szinte kész képet lehet elérni. A görbék segítségéve a világos tónusokat felhúzva, a sötét részeket lehúzva, a kép kontrasztját megemelve és az expozíciót korrigálva elérhetjük a kívánt kontrasztos sziluett képet. Az esetlegesen háttérben megmaradt "hibákat" könnyedén kiretusálhatjuk. Nem árt kicsit a ruha gyűrődésein is javítani a szebb eredmény érdekében.
Már csak annyi a dolgunk, hogy egy nagy fehér papírra rádobáljuk a készeket és összerakjuk belőle a kompozíciót.



Természetesen ilyen jellegű képeket profi módon is kivitelezhetjük: fehér hátteret túlvilágosítva - így kiégetve a fotón és erre a háttérre mért fénnyel nagy valószínűséggel még csak retusálnunk sem kellene...

Megjegyzések