Katalin és István esküvője

Két ember életében fontos pillanat, amikor összekötik életüket egy-egy IGEN kimondásával. Természetesen itt elsősorban esküvőre gondolok. Ez az a fotótéma, ami egyszeri nem megismételhető, mozgalmas, rengeteg fénykép utómunkájával együtt járó munka. Mindamellett a "nehézségek" ellenére rendkívüli örömöt tud adni a fiatal házaspárnak - remélhetőleg évtizedek elmúltával is.
Barátomék esküvőjére voltam hivatalos - egyúttal fotósként is. Nem nagy esküvőt szerettek volna, csak a szűk családi kör volt jelen az alkalmon. Fotózás szempontjából ez valamelyest könnyebbséget jelent - főleg csoportképeknél.
A Kecskeméti Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében volt az esketés. A nagy teremben voltunk, amely a méretéből, színes ólomüveg ablakai és a rengeteg fa alkalmazása miatt kissé templomi hangulatot is adott az eseménynek. A fények nem voltak a legkedvezőbbnek mondhatók, a barna bútorzat színe miatt a fehéregyensúly eltolódott a meleg árnyalatok felé. A frontális vakuzás nem hozott volna szép eredményt, a nagy belmagasság miatt mennyezetre derítés szóba sem jöhetett. Így az általam készített fényterelőt használtam a vakura rakva, amely ismét jól bevált.

Az anyakönyvvezető - gyűrűhúzás - pezsgőzés és az ilyenkor fontos pillanatokat megörökítettem, de az igazi fotózás ezután következett, amikor a terem előtti árkádos - erkélyes - díszes folyóson, majd később Kecskemét főtere melletti Barátok Temploma előtt és kertjében készítettünk felvételeket.





A vendéglátás a Három Gúnár étteremben volt. Az biztos, hogy aki a belsőépítészeti dolgokat kitalálta, abból a fotózás legapróbb csírája is hiányzik. Sárgás-barackos falak, libafos színű faberakás (elnézést a szóhasználatért, de mint Három Gúnár étterem, illik hozzá a hasonlat), az ifjú pár mögött a falon szép festmény -hatalmas visszacsillanó üvegezéssel. Minden szépen meg van csinálva és ténylag nagyon igényes hely, de a fotózás... hát igen ebben van kihívás!
Az étteremben is készítettem jópár képet, főleg a vendégeket portréztam és az ilyenkor szokásos kliséket követtem (köszöntő, tortavágás, stb), a bár rész tükrös környezete megnövelve a teret, így hangulatos képek készültek ott is.



Az képekből -divatos szóval élve- diaporámát készítettem, amely a mai trendeknek megfelelően FullHD felbontásban zenével, mozgó képvetítéssel lett elkészítve.
Érdekességként megemlíteném, hogy a youtube-ra kb. 90 perc alatti feltöltés után a választott zene miatt (Jennifer Lopez) szinte egy percen belül letiltásra került a videóklipp... Elég gyorsan kiszúrják a jogdíjas zenéket! Marad az alternatív megoldás: Indavideo. Igaz nem tudja a FullHD minőséget és limitálva is van a file méret.

Megjegyzések

  1. Szép a környezet, kedves a pár és nagyon jól sikerültek a képek!
    (A bouncert azóta én is megcsináltam, de komolyan használni még nem volt alkalmam.)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a kinti időjárás nem volt kedvező, így a bent kellett megoldanom a képeket, hogy legyenek szép emlékek.

    Örülök, hogy sikerült összehoznod a fényterelőt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése