Egy élet

Még valamikor 2006. februárján készítettem fényképet egy tanyáról. Azóta évek teltek el és időnként újabb és újabb képek születtek ugyanonnan, ugyanakkora gyújtótávolsággal, ugyanarról a tanyáról.
Most 2011. január van. Nem lesz többé fénykép erről az "épületről". Miért raktam macskakörömbe az épület szót? Mert azzal, hogy a tető beszakadt és az oldalai bedőltek és elkezdték elbontani a romokat egy élet - életforma is eltűnik.
Szinte minden nap néztem a kis takaros tanyát, ahogy jöttem-mentem a munkahelyemre. Figyeltem a felhőzetet, fényviszonyokat, a megújuló környezetét, a ciklust ahogy telnek az évek.
Kicsit szomorú vagyok mert tudom, napról napra kevesebb látszik majd a hajdani "birodalomból" és az emlékek is vele fognak fakulni. Viszont szerencsésnek érzem magam, hogy számos fényképet készítettem és így talán marad valami a múltunkból hátra.
Így köszönöm, hogy hajdanán ez a tanya erősítette bennem a fotózást iránti szeretetet, arra a 2006-ban készült képre mindig szívesen gondolok majd!
Tegnap elkészült a sorozat utolsó képe...





Az első és második kép Az I. Kecskeméti Fotószalon tárlatán is látható volt. Talán majd egyszer az egész sorozat kiállításra kerül valamikor.

U.i.: a tanyán élt néniről készült fotóriport itt található!

Megjegyzések

  1. Jó, hogy te lefotóztad. Én csak néztem mindig, hogy mennyire jól néz ki. :) Illetve már csak múlt időben sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Négy évszakos sorozatot szerettem volna, de beültették kukoricával az előteret - ami kitakarta az akkor még álló tanyát, így igazi őszies képek sajnos nem lettek.
    Köszi, hogy benéztél!

    VálaszTörlés
  3. Sajnálatos! Ez a Tanyák sorsa ha elhagyja a gazdája. Sajnos az utóbbi időben ez a sokadik amit láttam. A sorozatod meg nagyon jó, kár azért a fránya Őszi képért, de azt hiszem ez már nem lesz meg. :(
    Ahogy nézem nem, csak a tanyát lopták szét, de még a kis fákat is kivágták.
    Ez Magyarország!

    VálaszTörlés
  4. Nem hinném, hogy szétlopták. Én úgy láttam szabályosan elbontották. Napról napra egyre kevesebb látszódott az épületből. Tegnap már csak egy nagy kupac föld volt a helyén.

    VálaszTörlés
  5. Szép a sorozat és tényleg sajnálatos ,hogy elbontották , szép volt ahogy oly kecsesen meredt a földek között.Emlékszem vagy úgy 15 éve egy kolléganőm azt mondta ,hogy ha sok pénze lesz akkor megveszi ,most rá gondoltam a bontást látva ,hogy egy újabb álom vész el.

    VálaszTörlés
  6. Ilyen helyen töltöttem az első hét évemet, s ugyan ez lett a sorsa! Nagyon fájdalmas volt oda visszajárni, mikor még emlékezett a föld az egykori házra. Jó a sorozat, jó az egész blog. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon megkapó sorozat. Egyenként is jók a képek, de így együtt különösen értékes!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése