Portré fotózás és retusálás - Kriszta

Végre felavattam a padlás-műtermemet. Az utolsó ezzel foglalkozó bejegyzés óta finomítottam még a világításon. Felkerült segédfénynek két reflektor, ami világítja az egész teret, illetve felraktam még jobbról-balról fénycsöves armatúrákat.
Még mindig tesztelési fázisban vannak a fényforrások, itt az elhelyezésükre gondolok elsősorban.
Feleségem kapott ajándékba valamelyik ismerősünktől egy "retrós" és egy párducmintás felsőt, így kis rábeszélés után felcsaltam őt egy kis fotózásra.


Itt az összes fény hátulról jött, csak egy derítőlap volt szemből-oldalról lerakva.


Úgy gondoltam, hogy ezen a képen mutatom be az utómunkát. Minimális eltéréssel ugyanazokat a retusálásokat hajtottam végre mindkét képen, de itt szűkebb a képkivágás és jobban látszódnak a részletek.

Fekete háttér előtt készült a felvétel. A fő fényt a modell feje előtt-fölött elhelyezett szoftbox adta. Ez a fényt ezüst derítőlappal lett visszatükrözve alulról, amit a modell tartott a kezében, egy bárszéken ülve.
Az oldalsó fénycsöves armatúrák csak kitöltőfényként szerepelnek, az elülső két reflektor pedig segédfények, fókusz állításhoz. Ezeknek a fénye nem befolyásolja a téma megvilágítását.

Az utómunkának a bemutató filmjében a munkafolyamat elejét lerövidítettem. A bőrhibák, ráncok eltüntetése "opcionális", mindenki annyit használ belőle amennyit akar (csak pár jellegzetes mozzanatot mutatok belőle), így egy nemes mozdulattal átváltok menet közben a már előre elkészített, sima arcbőrű változatra.



A videó 480P változatban és teljes képernyőn nézve ad igazán információt!

Megjegyzések

  1. A videónak nálam nincs hangja (ugyanakkor pl. a youtube szól). Most jut eszembe: a Te oldalad zenélni is szokott, most azt sem hallom.

    A két kép közül a msáodik tetszik jobban, az elsőben furcsa árnyékok vannak az arcon... de lehet, hogy ez csak az én hozzá nem értésem jele...

    VálaszTörlés
  2. Jól hallod, hogy nem hallod! A videónak nincs hangja... :)
    Az oldalamon van hang, a PLAY benyomása után! Sokan mondták, hogy néha zavaró a zene, ezért az automata indítást kikapcsoltam.

    Az első kép a hátulról érkező fény miatt lett ilyen árnyékos. Kicsit olyan tesztkép-szerű "ezt is kipróbáltam" kép, de nekem tetszik.

    Köszi, hogy benéztél!

    u.i.: tetszik ez a képmegjelenítő, mégegyszer köszi a segítséget!

    VálaszTörlés
  3. Hello Krisztián!

    A második nagyon kellemesen egyenletesen van világítva, de az első - egész(ebb) alakos - mégis jobban tetszik. Nagyon kellemes ez a félig hátulról/felülről jövő majdnem surlófényszerű világítás.

    R.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a hozzászólást, számomra mindkettő "egyenrangú".

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése