2010. szeptember 15., szerda

Keresztelő

Augusztusban mindenféle előrejelzés nélkül az ölembe pottyant egy keresztelő fotózása. Egyik fotós ismerősöm kaptam a munkát, mert bevált egy esküvőt és rájött hogy egyszerre nem fog összejönni a kettő. Igaz utaznom kellett oda vissza 80km-t egy kis faluba (Tiszaug), de egy kis zsebpénz mindig jól jön.
Egy kis református templomban volt a szertartás, kb. 25-30 vendéggel.
A templomba belépve és némi információ után rájöttem, hogy ez nem lesz egyszerű sétamenet, mert a keresztelő alatt nem tudok majd úgy helyezkedni, hogy igazán jó képek születhessenek. Ez abból adódott, hogy iszonyat kis helyre zsúfolódott az egész történés és a helyváltoztatást csak úgy lehet megoldani ha a szülők és a lelkész közötti egy méter széles folyóson közlekedek!

Nesze neked! Fotózz úgy, hogy nem zavarod a szertartást!

A lélektani idegességet fokozta, amikor megláttam a szülőket! Az apukának valószínűleg valamelyik felmenője Toldi Miklós lehetett, anyuka pedig Törpillával állhatott rokoni kapcsolatban!

Hogyan fognak egy képkivágásba férni mindketten, hogy ne legyenek túl nagy kitöltetlen sallangok a képen!?

Szerencsére sikerült megoldani a "leckét", így sikerült pár egész elfogatható képet produkálnom, és utómunkával felpörgetnem egy kicsit.
Jól vizsgázott a saját készítésű derítőlapom, szép szórt fényt adott. A szertartás után még fotóztam a család tagjait a gyerkőccel kint a szabadban, így mindenkinek jut majd fénykép az eseményről.

2 megjegyzés:

  1. Az első kép olyan rajzos, mint egy régi könyv illusztrációja. A második nagyon kedves babafotó, a harmadik pedig remek pillanatot ábrázol, és jól megy hozzá ez a barnás-szépiás árnyalat.

    VálaszTörlés
  2. Köszi! Az utolsó képpel sokat játszottam a szelektív elmosással.

    VálaszTörlés