Fotóműhely II.

A "műterem" nagyjából elkészült. Beüzemeltem a világítást, kitaláltam a felfogatási helyeket, bevertem egy rakás szöget a tetőszerkezet tartófáiba, drótokat hajtogattam és a fekete hátteremnek is kitaláltam a felfogatását. Kicsit becsapós a fénykép, mert kisebbnek tűnik a tér a valóságosnál:


A bal oldalon található szoftbox egy hosszú drótpályán fut, amely így előre-hátra mozgatható. A magasságát úgy lehet szabályozni, hogy a drótpálya fentebb lehet helyezni.
A derítőlap tartórúdját szinte bárhova fel tudom akasztani. A rudat szét lehet húzni - illetve nyomni, így a felfogatási pont és a padló közé könnyedén befeszíthető. A rúdra a derítőlap egy erős csipesz segítségével bárhogy felfogatható.
A hajfény fent van középen, dőlésszöge állítható. Vele szinte egy magasságban a háttérfény vakuja van.
Jobbról a nagy ernyő az állványával szabadon mozgatható és ezüst ernyőre cserélhető.
A fekete hátterem (1,5 méter széles) papírcsőre van feltekerve, amely egy tengelyen lóg, így könnyen le és feltekerhető.
Fények vezérlése: a szoftbox és ernyő rádiós kioldással működnek. Ezeknek a fénye elvillantja a haj és háttérfény optikai kioldóit.

Első tesztkép még a délelőtti órákban. Van egy tetőablak kb. 4 méterre a műteremtől. Itt erősen besüt a nap - az ezüst derítőlappal tükröztem belőle, illetve a háttérfény kivételével mennek a vakuk.

Egész alakos portré 70mm-es állásban, sötétedés után csak a vakuk fényével. Látszik, hogy a háttérfény még igazításra szorul.

Egyenlőre ennyi, ami még várat magára az a háttér kifeszítése és a háttérfény igazítása.

Megjegyzések

  1. Jó kísérletezést!
    Csak félre ne értsék az alanyok, amikor azt mondod: gyere fel velem a padlásra :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése