Tízperces projekt I. (Fotosátor)

A fiam egyre ügyesebben épít Lego-ból mindenféle autónak kikiáltott járművet. Négy évesen elég sokfélét csinált már a szétbombázott Lego Racer-ekből, amikből így van jópár alkatrész. Ki is találtuk, hogy fotózzuk le a műveket, mivel egy-egy alkotás nem valami hosszú életű.
A gyerekszobában az első fotó után látszott, hogy ide valami "komolyabb" megoldás kell, mint a szőnyegre lerakott autó 4 másodperces záridővel. Ezért barkácsoltunk egy "minilabort", hogy mindegyik jövőbeli autót kb. hasonló módon tudjuk majd fotózni.
Így született meg a 10 perces projekt -remélhetően- sorozat első darabja.
Kerestünk egy kartondobozt, az egyik oldalát bevágtam és behajtottam a doboz belsejébe, úgy hogy a túlsó saroknál íves legyen a visszahajtás.
Kerestem egy tekercs papírt, de lehet sima gépírólap is...

...és kibéleltem a dobozt. Nemigazán figyeltem a pontos illesztésre és hogy tökéletesen sima legyen a felület, nem éreztem szükségességét a projekt volumenéhez mérten.
 
 Ezután már csak az íróasztal lámpát toltam a mini műterem fölé. A fényképezőgépre még felraktam a vakut úgy döntve, hogy derített fény jusson a Legocsodára.

Persze azóta futószalagon készülnek az autók...
Lehet fokozni még a dolgot: szebben bevilágítva,  fehér textillel jobban szétszórni a fényt, állványra rakva a fényképezőgépet, stb. de itt most nem ez volt a cél, hanem hogy a fiam fejlessze a kreativitását és együtt töltsünk el egy kis időt, nem mellékesen egy kis fotózgatás is lett így.

Megjegyzések

  1. Üdv,
    örvendek, hogy rátaláltam erre a blogra. Nagyon hasznos infókat közölsz, külön tetszenek a portrék megvilágításával kapcsolatos cikkek.
    Még visszajövök máskor is, van mit tanulni itt.
    Köszi és üdv
    Várday Béla

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha segíteni tudok valamiben! Ha kérdésed lesz szívesen válaszolok!

    VálaszTörlés
  3. Egy hasonló eszköz:
    http://www.fotonlog.hu/2008/01/fnystor-trgyfotkhoz-hzilag-10-perc.html
    Üdv.: István

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése