Ernyő teszt

Végre volt annyi kis időm, hogy összeállítsam a leendő főfényemet: állvány, vaku-ernyőtartó fej, ernyő, Canon Speedlite 540Ez, slave vaku elvillantó illesztés. Egész szépen derít az ernyő, bár még csak magát a rendszert próbáltam ki.



Az ernyővakut 1/4-ed teljesítménnyel villantottam, a fényképezőgép ISO100, 1/200, F8 beállításokkal, a gépen pedig a fővaku éppcsak 1/128-ad teljesítménnyel súrolta a mennyezetet - mivel ez a villanás oldja ki az ernyővakut. A képen a RAW konvertálásnál kicsit sötétítettem, hogy lássam az árnyékokat.

Konklúzió:

Féláteresztő használat esetén az ernyő túloldalán a kis hangfalam mögött az árnyék egész kellemesen lágy lett, a reflekció felé még nem tudom a hatást, de gyanítom nem lesz vele probléma!
A vakut majd még valahogy lentebb kell billentenem, vagy egy kis fényterelést alkalmazni, hogy az ernyő közepét érje a fény a legjobban. 
Érdekes fent a mennyezeten és lent a falon az ernyő árnyéka... Lehet, hogy a vakun zoomolnom kell majd? Most 35mm-en volt a vakuzoom, ha kicsit szűkítem, akkor koncentráltabb lesz az ernyőben villantás.
Ezt még majd pár tesztképpel kipróbálom, de ma egyenlőre csak ennyire futotta...

Megjegyzések